Skip to content

Exclusive Residence Perfectly Adapted To Its Magnificent Surroundings

Being connected to the surroundings is a top priority for a lot of contemporary houses, especially those located in beautiful areas with magnificent views. Each time the manner in which the building and the nature around it communicate and complement each other is unique and specifically linked to the topography and the conditions on the site.

The house is organized on three levels, with numerous transitions areas which blend together the indoor and outdoor
The house is organized on three levels, with numerous transitions areas which blend together the indoor and outdoor

The Tree House is a residence located in Durban, South Africa and is part of an exclusive housing estate set within one of the few remaining indigenous coastal forests. This location offers a multitude of advantages, the most obvious of which is a select collection of extraordinary views.

From an architectural point of view, the house is simple and modern, with clean-shaped volumes an minimalist lines
From an architectural point of view, the house is simple and modern, with clean-shaped volumes an minimalist lines
The interior spaces are seamlessly blended with the outdoors, each level having access to decks and terraces
The interior spaces are seamlessly blended with the outdoors, each level having access to decks and terraces
A long horizontal garden spans alongside the living spaces, just outside the huge sliding windows
A long horizontal garden spans alongside the living spaces, just outside the huge sliding windows

The house was designed by Bloc Architects in 2018 and has been specifically planned to blend into the landscape and to adapt to the subtropical climate of the area. At the same time, the architects were careful to put an emphasis on the seamless connection between the indoor and the outdoor areas and to highlight the amazing views as best as possible.

The views were an important factor which determined the overall design of the residence
The views were an important factor which determined the overall design of the residence
The ground floor spaces have sliding glass walls which seamlessly connect them to the garden
The ground floor spaces have sliding glass walls which seamlessly connect them to the garden

That involved a series of different techniques which includes a careful selection of materials, the presence of sliding glass doors which disappear into the walls and a gorgeous view from every room of the house. All of this helps to immerse the house into its natural surroundings as seamlessly as possible.

The interior of the house is organized into large open floor plans with chic modern decors
The interior of the house is organized into large open floor plans with chic modern decors
The top floor bedrooms enjoy some of the most wonderful views, looking towards the sea over the tree tops
The top floor bedrooms enjoy some of the most wonderful views, looking towards the sea over the tree tops

The post Exclusive Residence Perfectly Adapted To Its Magnificent Surroundings appeared first on Home Decorating Trends – Homedit.

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注

足球比分赛事 雷竞技 雷竞技投注